Üdvözöljük!

Vácott szerepelt a vox animi vegyeskar

2011 december 05. –
Önkormányzati, települési hírek

Vastapsot kapott a csömöri kórus a III. Váci Kórustalálkozón.

2011. november 19. emlékezetes dátum a Vox Animi Vegyeskar számára. Ezen a napon délután 17 órakor, a váci Madách Imre Művelődési Házban rendezték a III. Váci Kórustalálkozót. A vendéglátó, a Brusznyai Margit vezette Serenus Kórus volt, amely kórus már nagy sikerrel szerepelt a Csömöri Egyházzenei Hangversenyen évekkel ezelőtt. 

 

Vácon nagyon mély gyökerei vannak a kóruskultúrának, több, kiváló, országosan is elismert kórus működik ebben a városban, és érdeklődő, igényes és nagyszámú közönség látogatja a hangversenyeket. 

Nagy örömünkre, a csömöri énekkarnak nem csak egy számát jutalmazták vastapssal. Kiemelkedő sikere volt Karai József: Estéli nótázás című művének, melynek vegyeskari változatát szólaltattuk meg, Ráduly Ildikó vezényletével, Papp Gyula zongorakíséretével, akinek bravúros zongorajátékát külön ünnepelte a közönség. 

A koncerten fellépett még a házigazda kórus mellett a váci Harmónia Kórus (vezényelt: Orosz Dóra), a váci Vox Humana Vegyeskar (vezényelt: Sándor Bence), a budapesti Vox Voluptatis Kórus (vezényelt: Ráduly Ildikó és Takács László). A Hangverseny záró számaként a kórusok közösen énekelték el Karai József: Kodály szavai című művét.

Egy falusi énekkar életében ritka lehetőség ilyen rangos hangversenyen énekelni. Úgy érezzük, hogy Csömör hírnevét, Csömör zenei kultúrájának rangját sikerült öregbíteni ezzel a szerepléssel. Helytállásunk ékes bizonyítéka, hogy a találkozó után napokig kaptuk az elismerő telefonokat, üzeneteket a hallgatóság tagjaitól és váci zenészektől. Rengeteg tapasztalattal gazdagabban jöttünk haza, bízunk benne, hogy további munkánkat segíti mindaz, amit Vácon átéltünk.

Takács László

 

Megszakítás